Is het zielig om je hond als hotdog te verkleden?

hotdog-hondenpakje-hema

HEMA adverteerde in aanloop naar dierendag met speciale kleding voor honden. Het verkleedpak voor je hond is een outfit die lijkt op een broodje hotdog waarbij de hond het worstje moet voorstellen.

Radar belt met HEMA klantenservice

Het ‘hotdogverkleedpak’ van 12,50 euro is een outfit voor kleine honden zoals teckels en meet 30x30x15 centimeter. Je hijst je hond in de outfit en via het klittenband zorg je dat de outfit niet kan losschieten. Radar belde als consument met de klantenservice van HEMA om te informeren naar het verkleedpak.

Dierenarts en veterinair consultant Piet Hellemans zegt dat je je hond er geen plezier mee doet om hem een pakje aan te doen waardoor hij lijkt op een broodje hotdog. “Het is wel grappig voor het baasje misschien, maar de hond heeft er niets aan. Als je het even aandoet om een foto te maken dan kan het niet veel kwaad maar het heeft geen nut en je doet je hond er geen plezier mee. Als een hond oud is of bibbert, omdat het koud is, dan is een kleedje wel zinvol is.”

Regenpakjes en truitjes voor je hond

Ook kleine honden of honden met weinig vet kunnen het koud hebben. Ze dan een kleedje of dekje omdoen is dan functioneel en zelfs verstandig. Ook een regenpakje aantrekken is nuttig en fijn.

Luister naar het gesprek met de klantenservice van de HEMA en de dierenarts bij de bron.

Bron: HEMA hotdogpakje: ‘Dit slaat helemaal nergens op’ – (nporadio1.nl)

ADVERTENTIE