Zo kom je de quarantaine door

Nadat de eerste patiënt met het coronavirus (COVID-19) gesignaleerd werd, sloeg Nederland massaal aan het hamsteren. Dat hamsteren betreft voornamelijk mondkapjes, desinfecterende handgels en houdbare etenswaar. Maar wat doe je met alle tijd die je ineens hebt als je noodgedwongen in quarantaine moet?

Wij hebben wat suggesties om een eventuele quarantaine periode aangenaam door te komen.

1. Lezen, misschien de boeken die je al hebt voor een tweede keer?
2. Kruiswoordpuzzels maken
3. Koop een kleurboek voor volwassenen
4. Eindelijk eens die fotoboeken maken
5. Podcast luisteren, Netflixen etc.
6. Mediteren
7. Ga opruimen en verkoop via internet
8. Train voor het verbeteren van het wereldrecord planken
9. Bellen met mensen die je al lang niet meer gesproken hebt
10. Download een app die helpt om kleding in je kast te combineren

Verander je huis in een wellness!

De beste tip is om thuis je eigen wellness te creëren. Bereid je voor op een periode om te ontspannen. Tover het normaal in bad gaan om tot een wellness met geurkaarsen, thee en rustgevende muziek! Met deze producten hoef je je huis niet uit.


Verstelbaar bamboe badplank

Beleef een ontspannen bad met deze verstelbare badplank van bamboe. De badbrug biedt niet alleen ruimte voor zeep en shampoo, maar ook voor een tablet, smartphone en een glaasje wijn.


Badkussen met Anti Slip Zuignappen

Met dit luxe spa badkussen van LifeGoods lig je comfortabel in bad. De dubbele foam-laag voorkomt dat je de badrand niet door het badkussen voelt. Je komt je tot diepe ontspanning.


100% Natuurlijke Bad Bruisballen

De bruisballen zijn 100% natuurlijk en handgemaakt. De Box bestaat uit 6 gevarieerde bruisballen / badbommen die stress verminderende effecten hebben. Laat de bollen oplossen en geniet van de geuren Vanille, Rozen, Lavendel, Bubblegum, Oceaan en Zee.


Chi Lavinchi Relax Badolie

De weldadige en ontspannende Lavinchi Badolie Realax van Chi verwent jou en je huid. De huid blijft in goede conditie en raakt niet uitgedroogd.


RITUALS geurkaars

Een ontspannende geurkaars op basis van Witte Lotus & Yi Yi Ren – 70% natuurlijke was. Geniet 50 uur van de Lotus Secret-kaars.


Relaxthee

Relax thee is een heerlijke kruiden melange. Je kunt het per 100 gram kopen. De melange van alleen kruiden is gebaseerd op relaxen en een zen moment hebben.


Pure Spa – Time To Relax

Verzameling van rustgevende nummers. CD (ALBUM) met 3 disks met rustige ontspanningsmuziek.


Reinig je huis pakket

Werk in je huis altijd van beneden naar boven bij het reinigen met de witte salie en palo santo. Zorg dat er een raam open is zodat de ‘vuile’ energie naar buiten kan gaan. Probeer ongeveer 1 keer per maand je huis te reinigen met de witte salie en palo santo of zo vaak als dat je zelf aanvoelt dat het nodig is. Gebruik de Witte Salie en de Palo Santo vanuit je eigen intuïtie.


Meditatie geurkussen

Een geurkussen met natuurlijke kruiden, specerijen en essentiële oliën heeft een positief effect op je Focus wanneer je mediteert.


Relax & Tone

De Relax N Tone is een massageapparaat met roterende bewegingen die tot diep in de spieren doordringen. Dankzij zijn compacte formaat is hij eenvoudig met één hand te gebruiken. Daarnaast bepaal je zelf wat voor massage je krijgt. Met de vlakke massagekop krijg je een heerlijke ontspannende massage en met de gegolfde massageknop heb je een massage waarbij tevens vetcellen worden afgebroken en cellulitus wordt tegengegaan. Met het roller opzetstuk zorgen 8 ballen die afhankelijk van elkaar bewegen voor een massage die diep in de huid doordringt en spieren soepel houdt. Meer badoliën.


Elektrisch Shiatsu Massage Kussen

Bevestig dit luxe massagekussen aan je bureau- of autostoel en ervaar van een diepe Shiatsu massage. 4 massagekoppen met warmte functie kneden spierknopen en spanning uit het spierweefsel. Gebruik het stopcontact of de 12v autostekker. Na 15 minuten schakelt het kussen automatisch uit. Masseer de spanning uit je nek, schouders, (onder)rug of zelfs de kuiten. Kom op kantoor, in de auto of tijdens het bankhangen heerlijk tot ontspanning!


Hydromassage bubbelbadmat

In enkele seconden tover je jouw eigen badkuip eenvoudig om tot een heerlijke whirpool en kan jij in alle rust genieten van een heerlijke hydromassage!Opblaasbare jacuzzi

Deze opblaasbare jacuzzi bestaat enkel uit de bank. Geen spa inbegrepen. Kijk hier voor meer jacuzzi’sVragen over thuisquarantaine en isolatie

Bron rivm
Wat is quarantaine?
Quarantaine is een voorzorgsmaatregel om verspreiding van een infectieziekte tegen te gaan. Een persoon die in quarantaine gaat is niet ziek, maar heeft contact gehad met een patiënt met een bewezen infectie. Mensen die in quarantaine gaan, zijn niet besmettelijk. Iemand gaat in quarantaine tot de incubatietijd is verlopen. Dit is de maximale tijd tussen het moment van mogelijke besmetting en het moment dat mensen ziekteverschijnselen krijgen. Als mensen in die periode niet ziek zijn geworden, wordt de quarantaine opgeheven.

Wat is thuisquarantaine?
We spreken van thuisquarantaine als iemand die niet ziek is thuis moet blijven totdat zeker is dat deze persoon niet besmettelijk is voor anderen. Deze periode duurt maximaal 2 weken in het geval van het nieuwe coronavirus. De beoordeling en monitoring wordt door de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst gedaan. De persoon in quarantaine verblijft thuis in een eigen ruimte. Samen met zijn of haar huisgenoten krijgen zij informatie over maatregelen die genomen moeten worden om eventuele besmetting te voorkomen.

Wat is isolatie?
Een persoon die in isolatie gehouden wordt, is ziek of er is een mogelijkheid dat die ziek is. Door isolatie kunnen deze patiënten anderen niet besmetten. Mensen kunnen thuis in isolatie blijven of in een ziekenhuis in isolatie behandeld worden. Dat hangt af van de ernst van de ziekteverschijnselen en de besmettelijkheid van de ziekte.