Online 62% meer omzet

WaarWebWinkel

CBS, 29 mei 2020 – Sinds de publicatie van de internetverkopen in januari 2014 is de groei niet zo sterk geweest. De Online omzet groeide met maar liefst +62,4%. Dit percentage is uit te splitsen. Pure webwinkels groeiden 52,4% en winkels met internet als nevenactiviteit zagen hun verkoop via internet met 75,7% groeien.

RETAIL
Omzetdaling bij bedrijven die goederen en diensten aan consumenten verkopen, was in april slechts 1,5%. Maar, er zijn wel AANZIENLIJKE VERSCHUIVINGEN.

➡️ Omzet NON-FOOD uitersten
De non-food winkels scoorden met een gemiddelde van -15,8% enorm slecht. Het gemiddelde bij non-food kwam als volgt tot stand:

▪️ Doe-het-zelf (o.a. keukens en vloeren) +25,6%
▪️ Consumentenelektronica en witgoed +11,8%
▪️ Meubels en woninginrichting -8,2%
▪️ Schoenen en lederwaren -44,7%
▪️ Kleding -58,5%

WOONBRANCHE en ELECTRONICA enorme groei
Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren en de winkels in consumentenelektronica en witgoed boekten een aanzienlijke omzetgroei.

KLEDING en SCHOENEN grote verliezers
Binnen de non-foodsector zijn de contrasten groot. De kledingwinkels en de winkels in schoenen en lederwaren leden het grootste omzetverlies sinds 2005.

➡️ Omzet FOOD gestegen
De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben 6,1% meer omgezet. Supermarkten pakten 6,6% meer omzet en speciaalzaken ook nog 2,2%.

Bron: CBS
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/22/omzet-detailhandel-krimpt-met-1-5-procent-in-april