Bouw je hoverboard eenvoudig om tot een kart

hoverboard

BLOG, 2 augustus 2019 – Gisteren ging een veiligheidswaarschuwing uit voor de Razor Hoverboard, Model Hovertrax 2.0. Er ontstaat een veiligheidsrisico doordat de oplader die bij een bepaalde batch was meegeleverd de laadstroom niet volledig onderbreekt. In oktober 2018 meldde het NOS jeugdjournaal nog dat hoverboards gevaarlijk zijn. Uit onderzoek zou gebleken zijn dat een hoverboard niet met opladen stopt als de batterij vol is. Daardoor kan hij in de brand vliegen of ontploffen.

Zijn Hoverboards veilig?

Daarvoor moet je antwoord geven op het gebruik en op de technische kant van het apparaat. Je kunt een Hoverboard gebruiken om vooral ‘grappige’ YouTube-filmpjes te maken. Dat zijn voorbeelden van onveilig gebruik maar je kunt een Hoverboard ook prima als transportmiddel gebruiken en dan is het niet onveiliger dan een skateboard of fiets. Om de technische kant te beantwoorden kun je nagaan of er een veiligheidssysteem is tegen hoge temperaturen en brandgevaar en of de elektrische bedrading goed afgewerkt is. Gebruik ook alleen veilige originele accu’s.

Bouw je eigen kart

Met de tekst ‘Hou je van racen en heb je een Hoverboard? Bouw je Hoverboard dan om tot een kart en scheur over de weg als Max Verstappen’, worden zogeheten Hoverkart aangekondigd. Maar, een Hoverboard kan zo’n 12 tot 15 kilometer per uur halen. Daar zal Max Verstappen bij in slaap vallen. Echter, voor kinderen is het een fantastische toevoeging in het gebruik van hun Hoverboard.

De Hoverkart kun je eenvoudig op je Hoverboard bevestigen zodat je met de Hoverkart kan rijden, remmen , schakelen en zelfs een “wheelie” kan maken! Dankzij het verstelbare frame is de Hoverkart geschikt voor kleine en grote coureurs. De Hoverkart maakt volledig gebruik van de balancing technologie die al bestaat in je Hoverboard.

Hoverboard

Hoverkart voor Hoverboard

Hoverboard + Hoverkart

>> Meer hoverboards