Floris van Bommel

20180118-florisvanbommel-men

Onder de rook van Tilburg is in Moergestel sinds 1734 de schoenenfabriek van Van Bommel gevestigd. Dit schoenenmerk produceert sinds jaar en dag zeer degelijke schoenen alwaar men om geroemd werd in geheel Nederland en België volgens de Ago, Blake en Goodyear maakwijze.

Gedragen door zowel jongere mannen als “de heer op leeftijd”

In het begin van de 20e eeuw werd de concurrentie van goedkope schoenen uit Zuidoost-Azië sterk voelbaar. Hoewel Van Bommel in 1982 een hoge Italiaanse onderscheiding ontving, was het moeilijk om aan de concurrentie het hoofd te bieden. Ook de schoenmode veranderde in hoog tempo door de jaren heen en vanaf 1990 werd het lopen op sneakers een trend, waar Van Bommel zich vooral op geklede schoenen had gericht.

Om in de nieuwe trend te voorzien werd het merk “Floris van Bommel” opgezet vernoemd naar een van de zonen van de schoenenfabrikant. Sinds die tijd is het merk Floris van Bommel een gevestigde naam in de schoenenwereld en wordt gedragen door zowel jongere mannen als “de heer op leeftijd”.

Uitgesproken smaak en leuke gimmicks

Floris kenmerkt zich door een uitgesproken smaak, leuke gimmicks en diverse details van de laatste modetrends. Het is dan ook niet vreemd dat het merk veelvuldig is gekopieerd door veel andere merken die een graantje van de “Floris van Bommel style” willen meepikken. Felle kleuren, 3D printjes, ruige of uitgesproken materialen en originele vormgeving zijn de zaken waar menig man voor valt. Uiteraard uitgevoerd in extreem hoge kwaliteit.

Niet vreemd dat succesvolle mannen kiezen voor dit succesvolle schoenenmerk. In het verleden was de hogere prijs van het schoeisel een belemmering voor veel mannen, maar diverse Floris van Bommel sale -en outletwinkels hebben het merk voor iedereen bereikbaar gemaakt. Deze ontzettend mooie schoenen maken je outfit compleet. Zeker met een bijpassende riem. Zo blijven herenschoenen van Floris van Bommel de nummer 1 keuze van de modebewuste mannen van Nederland.

Vrouwenlijn

Sinds enkele jaren voert dit merk ook een vrouwenlijn met presentatrice Lauren Verster als boegbeeld, is men druk bezig met een opmars in Duitsland en is de fabriek in Brabant uit zijn voegen aan het barsten.

20180118-florisvanbommel-women

Foto’s: Floris van Bommel

Geplaatst onder