Hoe berg jij je jassen op?

Vacuum opbergtas

Daar zijn veel antwoorden op mogelijk. Waar je dat doet is grotendeels afhankelijk van hoe je woont en met hoeveel personen je bent.
Veel voorkomende manieren zijn het gebruik van (pop-up)kasten, kledingrekken, koffers, afsluitbare kratten of vacuümzakken. De inhoud wisselt met de seizoenen mee en ze staan overal. Op Zolders, logeerkamers, schuine aftimmeringen, kelders, schuurtjes, externe opslagruimtes, etc. Een ander veel gegeven antwoord is: “Gewoon op kapstok laten hangen”.

(Pop-up)kasten

In sommige huishoudens hangen ze de jassen van de andere seizoenen ieder in de eigen kast. Is het te krap in de kast? “Wegdoen of verkopen”, is een reactie. Anderen gebruik één aparte kledingkast voor het hele gezin. Je kunt dan ook kiezen voor een zogenoemde pop-up kast.

Pop-up kast

Meer Pop-upkasten

Vacuümzakken

Deze ideale ruimtebespaarder is verkrijgbaar in een variant dat met een stofzuiger vacuüm getrokken kan worden en in een reisvariant (roll up) die opgerold wordt en je tegelijkertijd de lucht eruit perst. Beiden zijn in verschillende maten verkrijgbaar.
De roll-up vacuümzakken worden vaak gebruikt door backpackers. Niet alleen om ruimte te besparen maar ook om de spullen droog te houden.

Als een zak vacuüm getrokken is, is het kwetsbaar voor scherpe voorwerpen. Raakt het lek, dan kun je het repareren met een stukje goede tape.
Let op dat je altijd ruimte overhoudt aan de bovenkant, anders bestaat de kans dat bij het dichtmaken van de sluitstrip, de zak kapotgesneden wordt. Heb je geen stofzuiger dan kan je ook de vacuümpomp gebruiken. Om die niet te lang te hoeven gebruiken, kan je een kiertje van de sluitstrip open houden en eerst wat lucht uit de zak persen.

Voordelen van vacuümzakken: Klein pakketje, bescherming tegen motten, vocht, stof en geurtjes. Gebruik het ook om ruimte te besparen bij het opbergen van beddengoed en tuinkussens.

Vacuümzakken

Meer vacuümzakken
Meer ruimtebespaarder

Koffers

Bijna iedere huishouden heeft wel één of meerdere reiskoffers. Leeg wegzetten is zonde van de ruimte. Benut die ruimte door seizoenskleding zoals jassen in je koffer te stoppen. Tip: combineer het met het gebruik van Vacuümzakken.

Handbagegekoffer

Meer koffers

Vacuüm opbergtas

Bespaar ruimte bij het opbergen van kleding, dekbedden, linnen en veel meer met een vacuüm opbergtas. De vacuümzak zit aan de binnenkant van de beschermende tas vast en vormt een enkele opbergoplossing. De inhoud wordt gevouwen op elkaar gestapeld in de zak en dan samengeperst. Het is ideaal voor grotere items zoals winterdekbedden, jassen en overige kledingstukken.

Tip: Gebruik dit voor in de auto als u op vakantie gaat. Neem dan wel een vacuümpomp mee zodat je het op je vakantieadres ook weer terug in kunt pakken. Gebruik je de opbergtas niet? Vouw het eenvoudig weer op om het compact weg te zetten.

Vacuüm opbergtas

Kledingrek op wieltjes

In ruimtes waar je extra kastruimte nodig hebt is dit kledingrek erg geschikt. Ook zeer geschikt voor in de slaapkamer waar je ’s avonds je gedragen kleding netjes op kunt hangen. Dit rek is te licht voor zware jassen of teveel kledingstukken.

Mobiel kledingrek op wieltjes

Kledingrekhoes

LET OP: Enkel de hoes!

Met een doorzichtige kledingrekhoes blijf je de kleding zien en het blijft netjes en stofvrij.

Kledingrekhoes

Afsluitbare krat

Vouwkrat van 32L met gesloten wanden en deksel. Met de twee handgrepen gemakkelijk op te tillen.

Afsluitbare krat