10 Must have tuingereedschappen (zonder stroom)

1. Handmoker

Handmoker 1500 gram geschikt verschillende werkzaamheden, o.a. voor het stuk slaan van stenen of in de grond slaan van paaltjes.

2. GARDENA Rollup S Wandslangenbox – 15 Meter – Ø 11 mm

Geen gedoe meer met de slang zelf oprollen. Erg stevig en vrij gemakkelijk te monteren. Het afrol mechanisme is fijn omdat je weinig kracht nodig hebt om de slang af te rollen en de rem ook snel pakt.

3. Multifunctionele Inklapbare Mini Legerschep

Deze inklapbare schep of ook wel pioniersschep genoemd is perfect geschikt voor diverse klussen in de tuin. De inklapbare schep kun je gebruiken als houweel en als schop. De schep beschikt over een zijde die uitgerust is met karteltanden voor lichte zaagwerkzaamheden zoals het zagen van dunne takjes of wortels. De schop en houweelkanten kun je ook als schoffel gebruiken.

4. Mestvork

Als je een berg tuinafval of houtsnippers (vooral als het al een tijdje ligt) met een schep of schop probeert op te rapen, dan is het alsof je in een muur aan het steken bent. Maar een mestvork kun je er gemakkelijk insteken en een hele hoop pakken.

5. Eenvoudige schaar

Ja, een eenvoudige schaar die je speciaal in de tuin gebruikt en bij de hand hebt. Gebruik het voor het knippen van touw, maar ook voor licht snoeiwerk zoals tomatenplaten of groenten die een lichte snoeibeurt nodig hebben. Of gebruik het voor het oogsten van sla of bonen.

6. Snoeischaar

Een echte tuinman of tuinvrouw kan niet zonder een goede snoeischaar. Fruitbomen, sierplanten, dikke stronken van een kool, je knipt er eenvoudig doorheen. Doe jezelf een plezier en koop of vraag een goede snoeischaar en beleef er oneindig veel plezier aan. Niet twintig keer een knipbeweging maken zonder door een tak heen te komen.

7. Tuinkar

Meestal schaft men een kruiwagen aan maar een tuinkar is ook gemakkelijk om van alles rond te slepen. Of het nu snoeihout, brandhout of stenen zijn, met deze Hillvert Bolderkar – Transportkar, kunt u een lading van maximaal 350 kg of 125 liter (bijvoorbeeld aarde, zand of water) comfortabel vervoeren.

8. Spade

Een spade is vooral geschikt voor spitten en verpoten. Dankzij het zware gewicht en de opstap, is deze spade geschikt om door bijna elke grondsoort heen te komen.

9. Hark

Geschikt voor het egaliseren en het geschoffelde onkruid verwijderen.

10. Stanleymes

Voor van alles te gebruiken. Open er je zakken potgrond mee, snij eenvoudig door plastic potten, touw, etc.