Handig idee om je maaltijden te plannen

flashcard-752x390

BLOG – Vandaag een leuk idee gezien om je maaltijden te plannen. Het komt van iemand af die KHA eet maar je kunt het natuurlijk altijd toepassen. Verzamel de gerechten die je lekker vindt en je hoeft nooit meer lang te piekeren over wat je wel zou willen!

Gebruik flashcards om direct maaltijden te kiezen of om later in te plannen. Zo hoef je niet lang na te denken en kan je voldoende variëren. Kom je iets tegen wat je wil onthouden: kaartje erbij! Codeer ze met O, L, TD of A (Ontbijt, Lunch, Tussendoor en Avondeten) en stop ze op de juiste plaats tussen de rest. Wat voor lekkere ideetjes ga jij toevoegen?

Wat zijn flashcards?

Flashcards bestaan al lang en worden gebruikt om het leren makkelijker en effectiever te maken. Het is een kaart met op de ene kant een vraag en op de andere kant het antwoord. Op de kaarten kan van alles staan: woorden, cijfers, formules etc. Het principe is dat je de vraag leest en probeert antwoord te geven. Op de achterkant kijk je of je de vraag goed of fout hebt beantwoord. Het zijn net triviantkaartjes maar dan door jezelf gemaakt over een zelf gekozen onderwerp of vak.

De vakantie is voorbij

Behalve voor het leuke idee om een inspiratie-ring met maaltijden samen te stellen gebruik je de flashcard eigenlijk om betere studieresultaten te halen. Door zelf de kaarten te maken moet je de stof al goed doornemen om er een soort uittreksel van te maken. Daarna pak je een flashcard en leest de vraag. Je geeft het antwoord en controleert dat op de achterkant. Is het goed dan leg je de kaart weg. Is het fout dan leg je het onderop zodat je nog een kans hebt om het te beantwoorden. De vragen die je moeilijk vindt komen telkens terug totdat je ze wel onthouden hebt.

Het is handig om de kaarten met nummers of kleuren te markeren zodat je weet of ze over een bepaald onderwerp, vak of hoofdstuk gaan. Maak een gaatje in de kaarten en bundel ze met een flashcardring.