Zo maak je een stille werkplek in de kantoortuin

noise-canceling-headphone-752x390

Niet iedereen is even blij met het werken in een kantoortuin. We raken snel afgeleid, verliezen de concentratie en raken gestrest. Wat kan je doen om je eigen stille werkplek in de kantoortuin te maken?

Hoewel er gepleit wordt voor het afschaffen van de kantoortuin, zijn er nog steeds bedrijven die, ondanks de vele nadelen, kiezen voor een kantoortuin. De twee voordelen die steevast aangedragen worden zijn besparing op huisvestingskosten en dat de kantoortuin de onderlinge samenwerking zou stimuleren.

Maar, we hebben liever een stil kantoor dan gratis lunch. Wat dan als er niet voldoende ruimte is en het bedrijf niet direct kan verhuizen? Dan is een geluidswerende koptelefoon een goede oplossing!

Vergoeding door werkgever

Sommige werkgevers vergoeden zo’n koptelefoon. Sinds ongeveer een half jaar behoort een geluidswerende koptelefoon, naast een laptop en smartphone, tot de standaarduitrusting van alle werknemers van online marketingbedrijf Maxlead in Oegstgeest. In een interview bij het AD vertellen zij: “Maxlead heeft een model uitgezocht op de geluiddempende kwaliteiten en die ook te gebruiken is zonder muziek te luisteren. De koptelefoon filtert alle omgevingsgeluiden weg: pratende collega’s, een voorbijrijdende vuilniswagen of piepende telefoons zijn niet meer te horen.”

Drie best geteste ruiswerende koptelefoons

Goede active noise cancelling headphones moeten qua demping als geluidsweergave uitstekend presteren. Een lastige opgave. Veel blinken enkel uit op één van beide vlakken. Uit de test van februari 2019 van hardware.info kwamen drie exemplaren naar voren die zowel qua demping als geluidsweergave uitstekend presteren.

BEKIJK bij bol.com BEKIJK bij Cool Blue
1. Sony WH-1000XM3 Sony WH-1000XM3
2. Bose QuietComfort 35 II Bose QuietComfort 35 II
3. Sony WH-H900N Sony WH-H900

www-752-390-BLOG-koptelefoon

Bronnen
09-11-2018 – Concentratie graag! Schaf de kantoortuin af (nrc.nl)
12-11-2016 – We hebben liever een stil kantoor dan gratis lunch (metronieuws.nl)
07-12-2018 – Kantoortuinen, gaan ze ein-de-lijk verdwijnen? (arbo-online.nl)
20-02-2019 – Deze koptelefoons weren alle ruis (ad.nl) *
18-07-2019 – ‘De omgangsregels voor de koptelefoon op het werk‘ (nrc.nl)
13-08-2019 – Met geluidsdempende koptelefoon van de zaak is het nooit meer te druk op kantoor (ad.nl)

Afbeelding van David Mark via Pixabay