Het beste tuingereedschap voor beginners

tuingereedschap

1. Tuinhandschoenen

Een goed paar handschoenen maakt het verschil bij het werken in de tuin. Het helpt (meestal) om je handen en nagels schoon te houden en ze beschermen je handen tegen schrammen bij het uittrekken van wortels of het snoeien van struiken.

2. Hori-Hori tuinmes

Anders dan het traditionele platte mes is dit tuinmes ontworpen met ribbels, waardoor het net zo eenvoudig is als een schop om onkruid te verwijderen en planten en bloemen gemakkelijk te verplanten. Een van de redenen waarom hori hori-messen zo populair zijn, is het twee kanten snijdende ontwerp. De ene kant is een recht mes, erg handig om te wieden; de andere kant is een gekarteld mes waarmee gemakkelijk de wortels van planten of gewassen kunnen worden doorgesneden en dode takken kunnen worden weggesneden.

3. Snoeischaar

Een echte tuinman of tuinvrouw kan niet zonder een goede snoeischaar. Fruitbomen, sierplanten, dikke stronken van een kool, je knipt er eenvoudig doorheen. Doe jezelf een plezier en koop of vraag een goede snoeischaar en beleef er oneindig veel plezier aan. Niet twintig keer een knipbeweging maken zonder door een tak heen te komen.

4. Tuinklauw

Opstaande handfrees
Gebruik de handfrees om de grond in de lente voor te bereiden. Het is het perfecte hulpmiddel om harde grond los te breken of compost door de grond te mengen.

5. Spade

Deze spade is vooral geschikt voor spitten en verpoten. Dankzij het zware gewicht en de opstap, is het geschikt om door bijna elke grondsoort heen te komen.
Gebruik ook eens de spade als je een rechte lijn moet graven.

6. Botang Koperen Transplanter

Handschepjes zijn fantastisch om je bloemen in potten of in de grond te planten. Deze schep heeft een schaalverdeling zodat je de juiste aanbevolen plantdiepte kunt aanhouden.

7. Tuinhark

Het wordt het meest gebruikt voor het verwijderen van tuinafval uit de borders en het egaal harken van grind. Maar tuinharken kunnen op veel manieren worden gebruikt. Dit type hark is steviger dan de bladharken. Draai het bijvoorbeeld om met de tanden naar boven en gebruik de achterkant om de mulch te verspreiden of te plaatsen.

8. Handhark, Onkruidtrekker

Op zoek naar een handige handhark voor het eenvoudig verwijderen van vervelend onkruid? Pak dan dit handharkje van Botang. Het is eveneens te gebruiken voor de grond in bloembakken en borders los te maken, waardoor je favoriete planten weer beter zullen groeien.

9. Telescopische takkenschaar

Deze takkenschaar is handig wanneer een handschaar te klein is om een tak door te knippen. Het is perfect voor het snoeien van dikkere takken aan struiken of bomen.
De Kreator KRTGR4003 takkenschaar is 59,5cm lang en is door de telescopische handgrepen te verlengen tot 81 cm. Je kan er takken met een maximum van Ø 34mm doorsnede mee knippen.

10. Schep

Dit is de schep die je wilt gebruiken om gaten te graven voor planten met grotere kluiten zoals een hortensiastruik of rozen. De puntige koolstofstalen kop snijd gemakkelijk door de grond.

11. Broespistool voor tuinslang

Ideaal zo’n opzetstuk voor de tuinslang. Het is gemakkelijk vast te houden en als je gedurende langere tijd water staat te geven, kan je de trekker in positie worden vergrendeld om eventuele druk op de hand te verminderen. Met de stroomregelaar bepaal je hoeveel water er uit de sproeikop komt.

12. Opvouwbare kruiwagen

Deze lichtgewicht kruiwagen wordt jouw ideale hulp tijdens het tuinieren. Met een laadvermogen van 30 kg (50 liter) kun je er heel wat tuinafval in kwijt. Dát scheelt een hoop gesjouw! Ingeklapt kan je het gemakkelijk ophangen met de handige hengsels.